Coup de Ville SMART CITIES: VAN SAN FRANCISCO TOT SINT-NIKLAAS | 9 FEBRUARI

Christel De Maeyer is onderzoekster aan de Arteveldehogeschool Gent en werd door De Tijd opgenomen in de top 50 Belgische tech pioniers. Ze pendelt over en weer tussen Sint-Niklaas en San Francisco. Op zondag 9 februari geeft zij een boekvoorstelling en workshop rond haar publicatie ‘Chasing the Flowers. Does gentrification feed an anti-tech attitude in San Francisco and the Silicon Valley?’

Van San Francisco verplaatsen we ons in één ruk naar Sint-Niklaas, met toelichting over het project ‘Sint-Niklaas: stad van stromen’ (een project van de dienst Smart City en de dienst stadsplanning).

Ook Kristof Vrancken is te gast. Hij is kunstenaar en docent aan de LUCA School of Arts in Gent. In zijn onderzoek Manufactuur 3.0 gaat hij op zoek naar ‘natuurlijke’ ontwikkelingsmethoden voor zijn fotografie, waarbij hij enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt uit de flora aanwezig in het landschap dat hij fotografeert. Hij is vooral geïnteresseerd in vergeten zones waar iedereen aan voorbij gaat. Een ideale plek in de stad voor gentrificatie?

Zondag 9 februari 2020 om 14u30
WARP, Apostelstraat 20, Sint-Niklaas
Inkom: 8 euro / 5 euro (kortingstarief voor WARP-leden)
Inschrijven via info@warp-art.be

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s